Pomarańcze

By | 26 listopada 2014

Owoce są bardzo szeroko wykorzystywane w przetwórstwie spożywczym. Wykonuje się z nich wiele dan gotowych jak także pół produktów. Owoce bardzo często stosowane w przetwórstwie nabiału. Wykorzystuje się je na skalę masową w jogurtach, maślankach, kefirach, serkach. Z owoców robi się również bardzo pyszne drzemy czy marmolady popularne szczególnie w śród dzieci oraz dorosłych. Jednak najwięcej owoców wykorzystuje się do produkcji soków. Owoce stosowane są albo do nadania określonego smaku lub też jako główny produkt w sokach 100%. Owoce przetwarzane są także na owoce mrożone, które możemy wykorzystać do dań lub też skonsumować po odmrożeniu. Wiele owoców przetwarza się na produkty konserwowane. Owoce z puszki świetnie nadają się na wypieki lub też jako dodatek do dań. Bardzo popularne są również owoce suszone, które zachowują wszystkie witaminy i produkty odżywcze.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *