Słodycze

By | 1 grudnia 2014

Tym terminem, słodycze, określa się gotowe produkty spożywcze, które mają słodki smak, najczęściej stała konsystencję. Zazwyczaj spożywa się j między posiłkami, jako swoiste przerywniki, dodatki, uzupełniacze. Wśród nich najczęściej wymienia się takie produkty, jak chociażby: cukierki, czekolada, ciastka, batony, galaretki, ale te pakowane itp. Produkowane są one przede wszystkim z cukru, mleka, wody, kakao, wiórków kokosowych i bakalii. Mogą mieć różne smaki, wielkości i kształty. Również opakowanie różni się ze względu na odmienne firmy i marki, którymi one odpowiadają. Niektóre z nich są pakowane firmowo, dostępne na sklepowych półkach. Inne z kolei sprzedawane są tylko i wyłącznie na wagę i dostępne są w specjalnych gablotach, podawane i ważone najczęściej przez sprzedawcę. Istnieje całe mnóstwo różnego typu słodyczy. Różnią się one od siebie nie tylko pod względem wyglądu, marki, smaku, ale również pod względem kraju ich pochodzenia. Niektórych rodzajów słodyczy nie ma nigdzie indziej, jak tylko w danym kraju.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *